Jeg forsøker meg på en liste over programvare man kan bruke i seiling eller regattasammenheng.

Det finnes masse innenfor apps til ios/android, men hele det økosystemet er føkka så det får heller være.

openCPN
http://opencpn.org/ocpn/ Kartplotter med masse ekstrafunksjoner. Herlig opensource-nivå på brukergrensesnittet, altså halveis ferdig og ikke særlig smooth. Funksjon over form!?.
kplex
http://www.stripydog.com/kplex/ NMEA0183 router, fin om man driver med slikt.
gpsd
http://www.catb.org/gpsd/ Kan også brukes til å route NMEA0183 med. Pakket i vanlige distribusjoner.
gpsbabel
http://www.gpsbabel.org/ Konverter posisjonsdata mellom ulike formater. GPL.
canboat
https://github.com/canboat/canboat Grensesnitt for tilgang på NMEA2000-data.
QtVlm
http://wiki.virtual-loup-de-mer.org/index.php?title=QtVlm/en Vindrouting. Lever fremdeles på sourceforge.net, som kanskje ikke er så positivt. Avledet fra zyGrib.

Stort sett er det komponenter for infrastruktur.

Ønske: Taktisk regattasoftware

Det er masse greier man vil vite når man seiler baneseilas. Retning, avstand og VMG mot neste merke, stige-meter tapt på å dykke under vs å slå, hva blir ny vindvinkel etter vending (jibbe eller ikke etter spinsetting) og så videre. Ved starten er det jo kjekt å vite hvordan man ligger an i forhold til linja, er man for tidlig ute? Hvor raskt tar man fart i dagens forhold?

Bravo Systems, Tactictool og KND SailingPerformance er inne på det, men så klart er det windowsprogramvare og ofte over-engineered. Goflow har verdens fineste webside.

Her kan man nok fylle på med evig mye kompleksitet, men jeg tror ikke det trenger å være komplett for å være nyttig. Selv noe enkelt ville vært supert. Sette opp banen før start, og etter det bare vise posisjon og neste merke.

Pengene her ligger nok i å selge enten hardwarebokser til displays, eller hovedverktøyet til navigatøren ombord. Fortrinnsvis til highend-markedet. Dermed ender man med software som er lagd for maxi-klasse skip på havseilas. Det har jeg ikke bruk for, det er jo ingen navigatør ombord. Jeg tipper de aller fleste andre ikke har det heller.

Det ville vært kult med noe sånt. :-)